Construction work (№247888)

00

Number: 247888

Country: Hungary

Source: TED


Link to original

To view links to the source need to register

Publication date


00-00-0000

Description


  1. Section I
    1. Name and addresses
      Magyar Földgáztároló Zártkörűen Működő Részvénytársaság
      Váci út 144–150.
      Budapest
      1138
      Hungary
      Telephone: +36 307794151
      E-mail: [email protected]
      Fax: +36 13547045
      NUTS code: HU101
    2. Type of the contracting authority:
    3. Main activity:
  2. Section II
    1. Scope of the procurement:
      1. Title:

        A Magyar Földgáztároló Zrt. által üzemeltetett Zsanai földalatti gáztárolón kitároló rendszerek korszerűsítése.


        Reference number: MFGT/005/2016
      2. Main CPV code:
        45000000, 45000000, 45000000, 45000000
      3. Type of contract:
        Works
      4. Short description:

        1. rész: Cold Box egységek cseréje.

        A Zsanai FGT gázelőkészítő üzem rész propános hűtőkörének propán – földgáz hőcserélőinek cseréje, ami magában foglalja a tervezés, legyárt(at)ás, helyretervezés, telepítés és üzembehelyezés feladatait.

        Érték áfa nélkül: 1 000 000 000 HUF.

        2. rész: Szűrőszeparátorok telepítése.

        A Zsanai FGT gázelőkészítő üzem rész propános hűtőköre elé 3 db nagy teljesítményű, tisztítható szűrőszeparátor egység tervezése, legyárt(at)ása, helyretervezése, telepítése és üzembehelyezése.

        Érték áfa nélkül: 250 000 000 HUF.

        3. rész: Részleges vezetékcsere.

        A Zsanai FGT gázelőkészítő üzem rész propános hűtőkörének propán – földgáz hőcserélők közös fejcsövének részben vagy egészben történő cseréje.

        Érték áfa nélkül: 150 000 000 HUF.

        A részletes műszaki tartalom az ajánlattételi dokumentum műszaki mellékletében kerül meghatározásra.


      5. Information about lots:
        This contract is divided into lots: yes
      6. Total value of the procurement:
        Value
    2. Description
      1. Title:

        Kitároló rendszerek korszerűsítése a Zsanai FGT-n _1. rész Cold Box egységek cseréje (3 db)


      2. Additional CPV code(s):
        45000000
      3. Place of performance:
        NUTS code: HU331
        Main site or place of performance:

        Magyarország, Bács-Kiskun megye, Zsanai Földalatti Gáztároló.


      4. Description of the procurement:

        Kitároló rendszerek korszerűsítése a Zsanai FGT-n.

        A Zsanai FGT-n hidegszeparációs technológia részeként üzemelő hőcserélők (Cold Box) az elmúlt évek alatt elszennyeződtek, teljesítményük folyamatosan csökken, így a jövőben elvárt alacsonyabb előkészítési hőmérséklet és a szükséges hűtőkapacitás biztosításához a következő feladatok elvégzése szükségesek:

        — Cold Box-ok cseréje (3 db),

        — az új hőcserélők elszennyeződését megakadályozó szűrőszeparátorok telepítése,

        — technológiai vezetékek részleges cseréje.

        1. rész Cold Box egységek cseréje.

        Cold Box egységek (3 db) cseréje:

        — Kiviteli tervek készítése,

        — készülékek beszerzése – gyártási terv (3 db), helyre telepítése, szükséges technológiai csőkapcsolatok kialakítása, műszerezettség (alsó, felsőszintű illesztés), villamos illesztés,

        — üzembe helyezés.

        „D” tervi dokumentáció készítése.

        A hűtőtechnológián beépített forrasztott alumínium hőcserélők (BAHX vagy Cold Box) biztosítják a földgáz előírt hőfokra történő hűtését mely hőcserélőkben a gáz-gáz és a gáz-propán hőcserélő szekciók egybe van építve és egy acél burkolattal van ellátva. A jelenleg is üzemelő három hőcserélő közül az E-310A és E-310B technológia jelű egység azonos teljesítményű és méretűek, míg az E-310C ezektől eltérőek. A 3 db új Cold Box a lecserélés után teljes mértékben az új hőtechnikai teljesítmény elvárásoknak megfelelő, egymással megegyező teljesítményű és méretűek lesznek, melyek a meglévő egységek helyére kerülnek beépítésre. Már a helyretervezésnél figyelembe kell venni, hogy az E-310C berendezésnél a csonkkiosztás változni fog, így ott a csővezetékek módosítása szükséges.

        Az új hőcserélők műszaki adatainak birtokában az acél tartószerkezet felülvizsgálata és megerősítése mind a 3 berendezésen kötelező.

        Tervezési, kivitelezési feladat az alacsonyabb gázhőmérsékletet biztosító hűtőegység helyretervezése, a gyártóműben történő legyártatása, ütemezett leszállítása, helyszíni beépítés, nyomás és üzempróba. Az alacsonyabb gázhőmérséklet (gázoldal:-15 °C, propán oldal:-19 °C) miatt biztosítani kell a hidrátgátlást. A Cold Box helyretervezésénél ki kell alakítani a hidrátgátló inhibítor (EG) beadásának és elosztásának a lehetőségét.

        A Cold Box-ok beépítését követően szükséges azok duzzasztott perlittel (50 – 70 kg/m3 sűrűség) vagy kőzetgyapottal való szigetelése, majd időjárásálló burkolattal való ellátása.

        Az új hőcserélőkre terv szerinti műszerek biztosítása szükséges.

        A kivitelezés működő gázüzemben történik, a munkavégzés során az üzem működése nem akadályozható, vagy veszélyeztethető. A kivitelezési szakaszban az élőrekötések, illetve közvetlen technológiai kapcsolatok kialakítása csak az üzemszünetek és a tervezett leállások időszakában végezhető. Kitárolási időszakban leállás nem lehetséges. Ajánlatkérő a nyertes ajánlattevővel az üzemszünetek és a tervezett leállások időpontjait és időtartamát koordináció keretében egyezteti. A nyertes ajánlattevő köteles a helyszíni munkavégzés során a gázüzemben karbantartási és egyéb beruházási feladatokat ellátó más vállalkozásokkal együttműködni, munkavégzésüket az Ajánlatkérő által koordináltan összehangolni.

        A részletes műszaki tartalom az ajánlattételi dokumentum műszaki mellékletében kerül meghatározásra.


      5. Award criteria:
        Quality criterion - Name: Szakmai ajánlat műszaki színvonala / Weighting: 50
        Cost criterion - Weighting: 50
      6. Information about options:
        Options: no
      7. Information about European Union funds:
        The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds: no
      8. Additional information:
      9. Title:

        Kitároló rendszerek korszerűsítése a Zsanai FGT-n _2. rész Szűrőszeparátorok telepítése


      10. Additional CPV code(s):
        45000000
      11. Place of performance:
        NUTS code: HU331
        Main site or place of performance:

        Magyarország, Bács-Kiskun megye, Zsanai Földalatti Gáztároló.


      12. Description of the procurement:

        Kitároló rendszerek korszerűsítése a Zsanai FGT-n.

        A Zsanai FGT-n hidegszeparációs technológia részeként üzemelő hőcserélők (Cold Box) az elmúlt évek alatt elszennyeződtek, teljesítményük folyamatosan csökken, így a jövőben elvárt alacsonyabb előkészítési hőmérséklet és a szükséges hűtőkapacitás biztosításához a következő feladatok elvégzése szükségesek:

        — Cold Box-ok cseréje (3 db),

        — az új hőcserélők elszennyeződését megakadályozó szűrőszeparátorok telepítése,

        — technológiai vezetékek részleges cseréje.

        2. rész Szűrőszeparátorok telepítése:

        — Kiviteli tervek készítése,

        — készülékek beszerzése – gyártási terv (3 db szűrő szeparátor), helyre telepítése, szükséges technológiai csőkapcsolatok kialakítása,

        — működéshez szükséges műszerek beszerzése és telepítése,

        — irányítástechnikai illesztése,

        — üzembe helyezés,

        — „D” tervi dokumentáció készítése.

        A Cold Box-ok gyártói által készített ALPEMA szabvány 177 µm-os szűrési finomságot ír elő a készülék előtt a készülékek eltömődésének megakadályozására. Jelenleg a technológiai csővezetékbe épített kúpos szűrők végzik el ezt szűrési feladatot, mely hatékonysága azonban nem kielégítő. A hőcserélőkhöz érkező gázáram alapvetően nagy tisztaságú, a szűrési feladatot a csővezeték faláról leváló szennyeződés, valamint kőzet por, homok, vasoxid és TEG (trietilén glikol) jelenti. A beépítésre kerülő szűrőszeparátor egységnél törekedni kell a minél finomabb szűrési hatékonyságra, a szűrőbetétek hosszú élettartamára és a minimális nyomásveszteségre. A megajánlott technológia cserélhető szűrőbetét használatával kerüljön beépítésre. Előnyt jelent, ha a jelzett szűrési finomságnál nagyobb szennyezés visszatartó képességű szűrőbetéttel rendelkezik az ajánlott technológia.

        A gázszárító egységek gázkilépő vezetékeinek DN700-as gyűjtő fejcsőre történő csatlakozása után, a Cold Box-ok elé egy-egy coalester szűrőt kell helyretervezni (összesen 3 db) és beépíteni. Az ajánlott szűrőnek képesnek kell lennie az elvárt szűrési hatékonyság teljesítésére a teljes nyomás és gázáram tartományban.

        A szűrőegységek bekötéséhez a gázszárító technológiák DN500-as vezetékein kilépő gázokat összegyűjtő, a csősáv felső szintjén elhelyezkedő DN700 méretű fejcsövet megfelelő csőtartó alapozá¬sok elhelyezésével a földszintre kell áttelepíteni és a soronként leválasztott DN500-as vezetékeket egy-egy zárószerelvény közbeiktatásával az új telepítésű szűrő belépő csonkjára kell kötni. A kilépő csonkokról szintén DN500-as vezetékkel kell az áthelyezett gyűjtő fejcsőre a visszakötéseket elkészíteni.

        A szűrő be- és kilépő oldali gázvezetékein túl ki kell építeni a fáklya és szloprendszerekre történő csatlakozást. A folyadék szlopba való üzemszerű leürítését egy kézi vezérlésű, félfordítós pneumatikus gömbcsappal kell biztosítani.

        A be- és kilépő csonkokon (külső csatlakozó csővezetéken) egy differenciál nyomás távadó kerül elhelyezésre, a szűrőházra egy helyi nyomás- és hőmérőt kell betervezni.

        A szűrőház folyadékszintjének figyelésére egy külső úszóházban elhelyezett szint távadót kell telepíteni, és bekötni a meglévő irányítástechnológiai rendszerbe.

        A kivitelezés működő gázüzemben történik, a munkavégzés során az üzem működése nem akadályozható, vagy veszélyeztethető. A kivitelezési szakaszban az élőrekötések, illetve közvetlen technológiai kapcsolatok kialakítása csak az üzemszünetek és a tervezett leállások időszakában végezhető. Kitárolási időszakban leállás nem lehetséges. Ajánlatkérő a nyertes ajánlattevővel az üzemszünetek és a tervezett leállások időpontjait és időtartamát koordináció keretében egyezteti. A nyertes ajánlattevő köteles a helyszíni munkavégzés során a gázüzemben karbantartási és egyéb beruházási feladatokat ellátó más vállalkozásokkal együttműködni, munkavégzésüket az Ajánlatkérő által koordináltan összehangolni.

        A részletes műszaki tartalom az ajánlattételi dokumentum műszaki mellékletében kerül meghatározásra.


      13. Award criteria:
        Quality criterion - Name: Szakmai ajánlat műszaki színvonala / Weighting: 50
        Cost criterion - Weighting: 50
      14. Information about options:
        Options: no
      15. Information about European Union funds:
        The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds: no
      16. Additional information:
      17. Title:

        Kitároló rendszerek korszerűsítése a Zsanai FGT-n _3. rész Részleges vezetékcsere


      18. Additional CPV code(s):
        45000000
      19. Place of performance:
        NUTS code: HU331
        Main site or place of performance:

        Magyarország, Bács-Kiskun megye, Zsanai Földalatti Gáztároló.


      20. Description of the procurement:

        Kitároló rendszerek korszerűsítése a Zsanai FGT-n.

        A Zsanai FGT-n hidegszeparációs technológia részeként üzemelő hőcserélők (Cold Box) az elmúlt évek alatt elszennyeződtek, teljesítményük folyamatosan csökken, így a jövőben elvárt alacsonyabb előkészítési hőmérséklet és a szükséges hűtőkapacitás biztosításához a következő feladatok elvégzése szükségesek:

        — Cold Box-ok cseréje (3 db),

        — az új hőcserélők elszennyeződését megakadályozó szűrőszeparátorok telepítése,

        — technológiai vezetékek részleges cseréje.

        3.rész – Részleges vagy teljes vezetékcsere:

        — a kitároló fejcső rendszer (DN300 – DN600) sérült szakaszainak cseréjéhez szükséges kiviteli tervezés,

        — kivitelezés és a szükséges nyomáspróbák elvégzése,

        — üzembe helyezés,

        — „D” tervi dokumentáció készítése,

        A gázszárító és hűtőtechnológiát összekötő vezetékszakasz (Cold Boksz fejcső) belső bevonata helyenként megsérült, ezért meghatározott helyeken a vezetéket cserélni szükséges max. 300 fm + max 100 % hosszban (DN 300-600 vezetékszakaszok, DN 500 vezetékszakasz 112 m, DN 600 vezetékszakasz 62m, DN 700 vezetékszakasz 115 m + minden méretben max 100 %), tervezési nyomás pn= 100 barg. A vezetékcseréhez bontási, vezetéképítési, nyomáspróba terveket kell készíteni. A tervezésnél kell meghatározni a beépítésre kerülő csövek, idomok belső tisztítását is.

        A kivitelezésnél a munkálat teljes időtartama alatt biztosítani kell, hogy a meglévő és új csőszakasz belső részét korróziós károsodást ne érje.

        A vezetékszakasz szilárdsági nyomáspróbáját N2-vel lehet elvégezni.

        A vezeték külső korrózióvédelmét Sigma vagy azzal egyenértékű bevonatrendszerrel kell biztosítani.

        A kivitelezés működő gázüzemben történik, a munkavégzés során az üzem működése nem akadályozható, vagy veszélyeztethető. A kivitelezési szakaszban az élőrekötések, illetve közvetlen technológiai kapcsolatok kialakítása csak az üzemszünetek és a tervezett leállások időszakában végezhető. Kitárolási időszakban leállás nem lehetséges. Ajánlatkérő a nyertes ajánlattevővel az üzemszünetek és a tervezett leállások időpontjait és időtartamát koordináció keretében egyezteti. A nyertes ajánlattevő köteles a helyszíni munkavégzés során a gázüzemben karbantartási és egyéb beruházási feladatokat ellátó más vállalkozásokkal együttműködni, munkavégzésüket az Ajánlatkérő által koordináltan összehangolni.

        Ajánlatkérő a felhasználásra kerülő acél csővezetékeket térítésmentes megrendelői szolgáltatásként a nyertes ajánlattevő rendelkezésére bocsátja.

        A részletes műszaki tartalom az ajánlattételi dokumentum műszaki mellékletében kerül meghatározásra.


      21. Award criteria:
        Quality criterion - Name: Szakmai ajánlat műszaki színvonala / Weighting: 50
        Cost criterion - Weighting: 50
      22. Information about options:
        Options: no
      23. Information about European Union funds:
        The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds: no
      24. Additional information:
  3. Section IV
    1. Description:
      1. Type of procedure:
      2. Information about a framework agreement or a dynamic purchasing system:
      3. Information about electronic auction:
      4. Information about the Government Procurement Agreement (GPA):
        The procurement is covered by the Government Procurement Agreement: yes
    2. Administrative information:
      1. Previous publication concerning this procedure:
        Notice number in the OJ S: 2016/S 160-289676
      2. Information about termination of dynamic purchasing system:
      3. Information about termination of call for competition in the form of a prior information notice:
  4. Section V
    1. Contract No: 1
      Lot No: 1
      Title:

      Kitároló rendszerek korszerűsítése a Zsanai FGT-n _1. rész Cold Box egységek cseréje (3 db)


    2. Award of contract
      1. Date of conclusion of the contract: 2017-02-13
      2. Information about tenders:
        Number of tenders received: 4
        Number of tenders received from SMEs: 2
        Number of tenders received from tenderers from other EU Member States: 0
        Number of tenders received from tenderers from non-EU Member States: 0
        Number of tenders received by electronic means: 0
        The contract has been awarded to a group of economic operators: no
      3. Name and address of the contractor:
        OILTECH Kft.
        Dr. Papp Simon ipartelep 14.
        Lovászi
        8878
        Hungary
        NUTS code: HU223
        The contractor is an SME: yes
      4. Information on value of the contract/lot (excluding VAT):
        Initial estimated total value of the contract/lot: 1 000 000 000.00 HUF
        Total value of the contract/lot: 962 850 000.00 HUF
      5. Information about subcontracting:

        Contract No: 1
        Lot No: 2
        Title:

        Kitároló rendszerek korszerűsítése a Zsanai FGT-n _2. rész Szűrőszeparátorok telepítése


      6. Award of contract
        1. Date of conclusion of the contract: 2017-02-13
        2. Information about tenders:
          Number of tenders received: 5
          Number of tenders received from SMEs: 4
          Number of tenders received from tenderers from other EU Member States: 0
          Number of tenders received from tenderers from non-EU Member States: 0
          Number of tenders received by electronic means: 0
          The contract has been awarded to a group of economic operators: no
        3. Name and address of the contractor:
          OILTECH Kft.
          Dr. Papp Simon ipartelep 14.
          Lovászi
          8878
          Hungary
          NUTS code: HU223
          The contractor is an SME: yes
        4. Information on value of the contract/lot (excluding VAT):
          Initial estimated total value of the contract/lot: 250 000 000.00 HUF
          Total value of the contract/lot: 194 250 000.00 HUF
        5. Information about subcontracting:

          Contract No: 1
          Lot No: 3
          Title:

          Kitároló rendszerek korszerűsítése a Zsanai FGT-n _3. rész Részleges vezetékcsere


        6. Award of contract
          1. Date of conclusion of the contract: 2017-02-13
          2. Information about tenders:
            Number of tenders received: 5
            Number of tenders received from SMEs: 4
            Number of tenders received from tenderers from other EU Member States: 0
            Number of tenders received from tenderers from non-EU Member States: 0
            Number of tenders received by electronic means: 0
            The contract has been awarded to a group of economic operators: no
          3. Name and address of the contractor:
            OILTECH Kft.
            Dr. Papp Simon ipartelep 14.
            Lovászi
            8878
            Hungary
            NUTS code: HU223
            The contractor is an SME: yes
          4. Information on value of the contract/lot (excluding VAT):
            Initial estimated total value of the contract/lot: 150 000 000.00 HUF
            Total value of the contract/lot: 91 350 000.00 HUF
          5. Information about subcontracting:

      7. Section VI
        1. Additional information

          1) Az érvényes ajánlatot tevők az egyes részek tekintetében:

          1. rész: Cold Box egységek cseréje.

          OILTECH Kft. (8878 Lovászi, Dr. Papp Simon ipartelep 14., adószám: 11349598-2-20).

          OT Industries Fővállalkozó Zrt. (1117 Budapest, Galvani u. 44., adószám: 12480375-2-44).

          VABEKO Kft. (8600 Siófok, Fő u. 260. , adószám: 10484830-2-14).

          2. rész: Szűrőszeparátorok telepítése.

          EUROIL Ipari és Kereskedelmi Kft. és VETRAFORCE Kft. Közös Részvételre Jelentkezők (1113 Budapest, Bartók Béla út 79. félemelet 5. adószám: 10537794-2-43- 1151 Budapest, Mogyoród útja 42., adószám: 22962629-2-42).

          GS-PIPE Mérnöki Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (1111 Budapest, Kende u. 16. 4/2, adószám: 12666425-2-43).

          OILTECH Kft. (8878 Lovászi, Dr. Papp Simon ipartelep 14., adószám: 11349598-2-20).

          OT Industries Fővállalkozó Zrt. (1117 Budapest, Galvani u. 44., adószám: 12480375-2-44).

          VABEKO Kft. (8600 Siófok, Fő u. 260. , adószám: 10484830-2-14).

          3. rész: Részleges vezetékcsere.

          EUROIL Ipari és Kereskedelmi Kft. és VETRAFORCE Kft. Közös Részvételre Jelentkezők (1113 Budapest, Bartók Béla út 79. félemelet 5. adószám: 10537794-2-43- 1151 Budapest, Mogyoród útja 42., adószám: 22962629-2-42).

          GS-PIPE Mérnöki Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (1111 Budapest, Kende u. 16. 4/2, adószám: 12666425-2-43).

          OILTECH Kft. (8878 Lovászi, Dr. Papp Simon ipartelep 14., adószám: 11349598-2-20).

          OT Industries Fővállalkozó Zrt. (1117 Budapest, Galvani u. 44., adószám: 12480375-2-44).

          VABEKO Kft. (8600 Siófok, Fő u. 260. , adószám: 10484830-2-14).

          2) A nyertes ajánlattevő Kkvt. szerinti besorolása:

          OILTECH Kft. (8878 Lovászi, Dr. Papp Simon ipartelep 14., adószám: 11349598-2-20): középvállalkozás.


        2. Procedures for review
          1. Review body
            Közbeszerzési Hatóság, Közbeszerzési Döntőbizottság
            Riadó utca 5.
            Budapest
            1026
            Hungary
            Telephone: +36 18828594
            E-mail: [email protected]
            Fax: +36 18828593
          2. Body responsible for mediation procedures

          3. Service from which information about the review procedure may be obtained

            A Kbt. 148. § rendelkezései szerint.


            Közbeszerzési Hatóság, Közbeszerzési Döntőbizottság
            Riadó utca 5.
            Budapest
            1026
            Hungary
            Telephone: +36 18828594
            E-mail: [email protected]
            Fax: +36 18828593
        3. Date of dispatch of this notice
          2017-02-24